top of page

OVER ONS

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Chris en Hanna. Samen hebben wij een gezin met 3 kinderen; Lenny (geboren 2000), Vincent (geboren 2003) en Melinda (geboren 2007). 

Naast onze kinderen hebben we veel huisdieren, waaronder Ragdolls waarmee wij fokken onder de catterynaam Levinda World of Ragdoll. Daarnaast hebben wij een hand tamme valkparkiet en vissen. Zoals je kunt lezen zijn wij een gezin welke graag dieren om zich heen hebben.

 

De naam 'Chilina' 

Onze kennelnaam bij de FCI is 'Amazed by Chilina'. Voorheen hebben wij bij de ASDR gefokt onder de naam 'Amazing Chilina'. De naam Chilina komt van Chris en Wendalina. Dit is Hanna haar tweede naam. 

We vonden het erg leuk om van onze namen één naam te maken. 

 

Onze eerste Miniature Australian Shepherd is hiernaar vernoemd. Omdat zij de basis is van onze kennel hebben wij deze 'Amazing Chilina' genoemd.

 

Het begin

In 2013 zijn wij voor het eerst in aanraking gekomen met de Miniature Australian Shepherd. Nadat we dit ras hebben gevonden hadden hebben we ons er eerst helemaal in verdiept. We waren toen zo enthousiast dat we op zoek zijn gegaan naar zo'n hondje. Zo zijn wij bij een fokker in Groningen terecht gekomen waar wij Chilina hebben gevonden. 

24 juni 2015 is Chilina bevallen van 4 pups. Dit was haar eerst nestje en ze was ook nog een geweldige moeder. Uit dit nestje hebben we Kida gehouden, zij is een Toy Australian Shepherd en lijkt qua karakter veel op Chilina. In augustus 2015 hebben wij onze eerste een eigen reu aangeschaft. Hij komt uit Duitsland en zijn naam is Milo. 

Ondertussen zijn we al een aantal jaren met dit mooie ras aan het fokken en is onze roedel gegroeid. Onze honden zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, Polen, Rusland, Hongarije en inmiddels hebben wij ook meerdere honden geïmporteerd uit Amerika. Ook hebben wij (gedeeltelijk) de overstap gemaakt naar de FCI erkende 'Miniature American Shepherd'.

Ten slotte

Wij als fokker vinden dit een geweldig ras en we kunnen niet zonder onze prachtige honden. Ze leven bij ons in huis, ze houden enorm van knuffelen en aandacht, maar ze willen ook graag met ons samen werken. Wij hopen dat alle nieuwe eigenaren van de pups die wij mogen fokken net zo blij met hun Toy en Miniature Australian of American Shepherds zijn als wij.

bottom of page